Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεται και να είστε προετοιμασμένη για όσα θα συναντήσετε κατά την εισαγωγή σας στο μαιευτήριο, για την μεγάλη ώρα του τοκετού.

Κατά την είσοδος σας στο μαιευτήριο και αφού έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την εισαγωγή σας, θα πρέπει να τα προσκομίσετε στο γραφείο κίνησης ή εσείς ή ο σύζυγός σας.

Επίσης θα πρέπει να επιλέξετε τη κατηγορία του δωματίου που επιθυμείτε και την επιλογή σας για roominginή όχι.

Στη συνέχεια θα μεταφερθείτε στη παραλαβή των επιτόκων όπου θα υποβληθείτε στον προσήκοντα  εργαστηριακό και κλινικό έλεγχο.

  • Αφού σας δοθεί η κατάλληλη ένδυση που επιβάλλει το μαιευτήριο, (ρόμπα, εσώρουχο μιας χρήσης, παντόφλες)  θα γίνει υποκλυσμός, καλλωπισμός του εφηβαίου και αιμοληψία.
  • Η μαία της παραλαβής θα λάβει το ιστορικό σας, θα ελέγξει τους καρδιακούς παλμούς του εμβρύου και θα σας εξετάσει κολπικά για να ελέγξει τη διαστολή του τραχήλου.
  • Τέλος, θα επισκεφτείτε τον καρδιολόγο, όπου θα γίνει καρδιογράφημα και καρδιολογική εκτίμηση, η οποία είναι απαραίτητη για την εισαγωγή σας στο μαιευτήριο.

Ο γιατρός θα είναι πλήρως ενημερωμένος για όλη την πορεία του ελέγχου κατά την εισαγωγή σας μαιευτήριο και θα δώσει εντολές για το πλάνο τοκετού.

Μετά το τέλος του ελέγχου θα μεταφερθείτε στην αίθουσα τοκετού, όπου θα γίνει επανέλεγχος των καρδιακών παλμών του εμβρύου και των συστολών της μήτρας.

*Εάν πρόκειται για πρόκληση τοκετού, θα τοποθετηθεί κολπικό υπόθετο (prostin ή propess), θα γίνει παρακολούθηση των καρδιακών παλμών του εμβρύου και των συστολών της μήτρας, με καρδιοτοκογράφημα και αν όλα βαίνουν καλώς, θα μεταφερθείτε στον όροφο για τις επόμενες 6 ώρες. 

Ωράριο Λειτουργίας

Τρίτη: 15:00 - 21:00

Τετάρτη: 15:00 - 21:00

Παρασκευή: 15:00 - 21:00

Πάντα μετά απο ραντεβού

Προσπαθούμε πάντα να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες σας

book me button

Επικοινωνία

Αριστείδης Ν. Μάντακας

Φανερωμένης 5 & Αγαμέμνονος 13

Χολαργός - 15561 - Αθήνα

Τ:2155208452 - Φ:2118003471

Κ:6944770530 - Ε: iatreio@drmantakas.gr

 

Ακολουθήστε μας

Βρείτε μας

Screenshot 2021-01-22 at 10.33.05 AM.png