Αριστείδης Ν. Μάντακας, MD, MRCOG, CCT (UK)

Image

Ο Αριστείδης Ν. Μάντακας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969.

Είναι Μαιευτήρας Γυναικολόγος με εξειδίκευση στην ενδοσκοπική χειρουργική (λαπαροσκόπηση - υστεροσκόπηση).  Απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων της Μεγάλής Βρετανίας - Royal College of Obstetrician and Gynaecologists.

Αποφοίτησε απο τα Εκπαιδευτήρια Δούκα το 1987.  Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μιλάνο (Ιταλίας) μέτα απο εξετάσεις και αποφοίτησε το 1994 με τίτλο MD.  Το 1995 απέκτησε την άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος στην Ιταλία (esame di stato).

Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό ως σημαιοφόρος αξιωματικός εκπαιδεύτηκε στην γενική χειρουργική και αγγειοχειρουργική. Διετέλεσε την υποχρεωτική θητεία υπαίθρου στο περιφερειακό ιατρείο Ρηχέας (Λακωνίας).

Εκπαιδεύτηκε στην γενική χειρουργική στο Νοσοκομείο Παμμακάριστος

Συνέχισε την ειδίκευσή του στην Μαιευτική και Γυναικολογία στην Μεγάλη Βρετανία όπου παρέμεινε για 10 χρόνια. Εργάστηκε στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Σέφιλντ (Sheffield) και της Οξφόρδης (Oxford).

Ειδικότερα: 

  • Εκπαιδεύτηκε και ειδικεύτηκε στην Μαιευτική και Γυναικολογική υπερηχογραφία στο Jessop Wing - Royal Hallamshire Hospital - Sheffield University Hospitals
  • Εργάστηκε ως επιμελητής στην Μόναδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ACU του Jessop Wing. Εκπαιδεύτηκε στις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής από τον Καθηγητή William Ledger και τον Καθηγητή TC Li. Εκτέλεσε μεγάλο αριθμό λαπαροσκοπικών και υστεροσκοπικών επεμβάσεων αναπαραγωγής.  
  • Εργάστηκε ως επιμελητής στην ογκολογική γυναικολογία στην Ογκολογική Μονάδα του Royal Hallamshire Hospital που αποτελεί κέντρο αναφοράς γυναικολογικών ογκολογικών περιστατικών για την περιοχη του Νοτίου Γιορκσαιρ και συνεργάστηκε στενά με τους John Tidy, Michael Patterson, Alan Gillespie και Julia Palmer.
  • Εξειδικεύτηκε στην ενδοσκοπική χειρουργική στο Royal Hallamshire Hospital - Sheffield - Κατάρτηση ανωτέρου επιπέδου στην γυναικολογική ενδοσκόπηση (Advanced Training in benign gynaecological endoscopy) - από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων. Κατά την διάρκεια της εξειδίκευσης του πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό λαπαροσκοπικών επεμβάσεων όπως υστερεκτομές, αφαίρεση ινομυωμάτων μήτρας και κύστεων ωοθηκών, ριζική αφαίρεση ενδομητρίωσης και λύση συμφύσεων. 
  • Εργάστηκε ως επιμελητής στο Jessop Wing, μία απο τις μεγαλύτερες μαιευτικές μονάδες της Μεγάλης Βρετανίας με 7000 τοκετούς ετησίως και κέντρο αναφοράς σε τοκετούς υψηλού κινδύνου οπου και απέκτησε την εξειδίκευση στη διαχείριση μαιευτικών περιστατικών υψηλού κινδύνου  Advanced Training in Labour Ward Practice - από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων. Κατά αυτό το χρονικό διάστημα εκπαιδεύτηκε και πήρε μέρος στην εκπάιδευση πολύ μεγάλου αριθμού επεμβατικών τοκετών, φυσιολογικών τοκετών μετά απο καισαρική τομή και αποτέλεσε εκπαιδευτής στην αντιμετώπιση επειγόντων μαιευτικών περιστατικών.
  • Κατα την εκπαίδευσή του εργάστηκε ως επιμελητής σε διάφορα Νοσοκομεία της περιοχής του Νότιου Γιόρκσαιρ (South Yorkshire, UK - Jessop Wing - Royal Hallamshire Hospital NHSFT,  Rotherham DGH, Doncaster DGH, Barnsley DGH, Diana Princess of Wales Hospital - Grimsby) με εξειδίκευση σε:

Ειδική μονάδα επιπλoκών αρχόμενης κύησης και καθ'έξιν αποβολών - Jessop Wing - Royal Hallamshire Hospital NHSFT
Γυναικολογία της εφηβίας - Diana Princess of Wales Hospital - Grimsby
Παθολογία της εμμηνόπαυσης και μονάδα άμεσης αντιμετώπισης μετεμμηνοπαυσιακών προβλημάτων - Barnsley NHSFT
Γυναικολογική ογκολογία - Royal Hallamshire Hospital NHSFT
Ουρογυναικολογία - Rotherham NHSFT
Ενδομητρίωση - Royal Hallamshire Hospital NHSFT

Κατά την διάρκεια της καριέρας του ασχολήθηκε ενεργά με την εκπαίδευση φοιτητών της Ιατρικής σχολής και νέων ειδικευομένων ιατρών. Κατέχει κατάρτηση ανωτέρου επιπέδου στην Ιατρική Εκπαίδευση  (Advanced Training in Medical Education) από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων.  Αποτέλεσε εκπαιδευτής σε σεμινάρια ALSO - Advanced Life Support in Obstetrics

Athinaiki
Mitera
Lito
Euroclinic
Iaso
Iatriko
Rea

Μετά την απόκτηση του τίτλου της ειδικότητας στην Μαιευτική & Γυναικολογία εργάστηκε ως Διευθυντής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Οξφόρδης - John Radcliffe - Oxford University Hospitals με εξειδίκευση στην ενδοσκοπική χειρουργική ενώ παράλληλα ήταν υπεύθυνος σε:

Εξειδικευμένη κλινική Διαβήτη της κύησης 
Εξειδικευμένη κλινική διαφύλαξης ψυχικής υγείας στην κύηση
Εκπαίδευση ειδικευομένων στην χειρουργική τεχνική μαιευτικών περιστατικών
Υστεροσκόπηση γραφείου - χωρις αναισθησία στα πλαίσια εξωτερικών ιατρείων
Εξωτερικά ιατρεία με ειδικό ενδιαφέρον στην ενδομητρίωση

Απο τον Νοέμβριο 2011 επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεργάζεται σαν επιστημονικός συνεργάτης με τα μεγαλύτερα μαιευτικά και γυναικολογικά κέντρα των Αθηνών.

Κύριος σκοπός της επιστροφής του στην Ελλάδα είναι να δημιουργήσει ένα ιατρείο και να προσφέρει τις γνώσεις του στην Ελληνίδα γυναίκα με παροχές εφάμιλλες των μεγάλων αναπτυγμένων χωρών βάσει τεκμηριωμένων ιατρικών πρακτικών και γνώμονα το σεβασμό προς την γυναίκα.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια και συνέδρια ρομποτικής χειρουργικής με το ρομποτικό σύστημα DaVinci και έχει την εμπειρία να εκτελεί γυναικολογικά χειρουργεία με αυτόν τον τρόπο.

Το 2015  απέκτησε την πιστοποίηση κολποσκόπησης  από την Ελληνική Εταιρεία κολποσκόπησης και παθολογίας Τραχήλου πού είναι και μέλος  έχοντας ολοκληρώσει την πρακτική του εκπαίδευση  στην Μεγάλη Βρετανία και έχοντας περάσει με επιτυχία τις γραπτές εξετάσεις. 

Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδία που είχε την χαρά να γεννήσει ο ίδιος με φυσιολογικό τοκετό.

Διατηρεί ιδιωτικό Γυναικολογικό και Μαιευτικό Ιατρείο στον Χολαργό, συνεργάζεται με την Αθηναική Κλινική και τον όμιλο της Interamerican (Medisystem).

Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συμποσίων στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στο εξωτερικό.

RCOG
BSGE
ISA
HSCCP

Χρονοδιάγραμμα

Ωράριο Λειτουργίας

Τρίτη: 15:00 - 21:00

Τετάρτη: 15:00 - 21:00

Παρασκευή: 15:00 - 21:00

Πάντα μετά απο ραντεβού

Προσπαθούμε πάντα να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες σας

book me button

Επικοινωνία

Αριστείδης Ν. Μάντακας

Φανερωμένης 5 & Αγαμέμνονος 13

Χολαργός - 15561 - Αθήνα

Τ:2155208452 - Φ:2118003471

Κ:6944770530 - Ε: iatreio@drmantakas.gr

 

Ακολουθήστε μας

Βρείτε μας

Screenshot 2021-01-22 at 10.33.05 AM.png